Pink-Octopus_Blog-money-mindset

Jouw geldmindset als ondernemer.

Laten we eerlijk zijn, geld heeft een magische kracht. Het roept allerlei emoties op. Van het enthousiasme en blijdschap als we ons eerste geld als ondernemer verdienen tot de zenuwen en stress die je kunt voelen als je voor een grote investering staat. Hoe we met geld omgaan en welke beslissingen we nemen, wordt gedeeltelijk bepaald door onze persoonlijkheid. Oftewel je persoonlijkheid vormt de relatie die je hebt met geld. 

Geld is een cruciaal aspect van je bedrijf en van ondernemerschap in het algemeen. Het is niet alleen de brandstof die je bedrijf draaiende houdt, maar het heeft ook een effect de groei van je onderneming. Maar welke invloed heeft jouw karakter op hoe je met geld omgaat en dus op de financiële beslissingen die je neemt?

Laten we eens kijken naar de verschillende geldtypen en vooral wat we ervan kunnen leren.

De Waarnemer: rekenen, rekenen en nog eens rekenen

Heb je ook zo’n vriend die precies weet hoe hoog de rekening van een etentje zal zijn voordat die zelfs nog maar op tafel ligt? Dat is nu een typische Waarnemer. Dol op feiten en cijfers. De Waarnemer doet graag grondig onderzoek en maakt alleen wanneer alle voors en tegens bekend zijn een beslissing.

Het goede hiervan? Ze maken superdoordachte investeringskeuzes, minimaliseren impulsaankopen en optimaliseren hun financiële strategie.  De downside is dat ze soms zo vastzitten in cijfertjes dat ze spontane kansen missen.

Tip: Zoek een balans tussen analyse en actie. Stel een limiet voor je onderzoek en neem dan een beslissing. En durf af en toe risico’s te nemen.

De Visionair: durf te dromen en te doen

Ben jij de persoon die altijd met de nieuwste en coolste ideeën op de proppen komt? Goed nieuws, dat is jouw innerlijke visionair die op volle toeren draait! Visionaire ondernemers zijn de durfals die inzetten op baanbrekende concepten en toekomstige groei. Geweldig, toch? Maar wacht even, als je emoties een beetje te veel de overhand nemen, ben je wellicht geneigd te snel een sprong in het diepe maken zonder goed na te denken. Het risico bestaat dat je daarmee teveel of zelfs onnodig geld uitgeeft.

Tip: Stel een duidelijk plan op voor elk innovatief idee en evalueer de potentiële risico’s grondig.

De Ondernemer: kom maar op met die risico's

Ik had vroeger een vriendin die steeds weer een nieuwe hobby begon en binnen een week vond ze zichzelf al een expert. Dat ze uiteindelijk een goed lopend bedrijf heeft weten op te bouwen is niet zo verwonderlijk, want het ondernemerschap zat gewoon in haar genen. De Ondernemer gaat geen risico uit de weg en ziet overal kansen. Het is als een emotionele achtbaan! Op een afstandje kan het jaloersmakend zijn, maar soms kan het ook leiden tot wat impulsieve financiële moves die niet altijd even goed uitpakken.

Tip: Zorg dat je iemand in je omgeving hebt die kan helpen voorkomen dat je impulsieve uitgaven doet, zoals bijvoorbeeld een goede financieel adviseur.

De Harmoniezoeker: balans in alles

En daar hebben we de balanskoning(in)! Deze Harmoniezoeker zoekt niet alleen groei op financieel vlak, maar investeert ook in persoonlijke ontwikkeling. Alles moet vooral in balans zijn. Super lovenswaardig, maar pas wel op dat je niet te veel binnen je comfortzone blijft zitten en daardoor kansen laat liggen.

Tip: Sta open voor risico’s die kunnen helpen je bedrijf te laten groeien, terwijl je toch je eigen waarden behoudt.

Welk geldtype je ook bent;  of je nu al je cijfers tot achter de komma uitzoekt, je volgende grote visionaire idee plant, risico’s neemt als een prof of gewoon op zoek bent naar balans, begrijp dat je persoonlijkheid invloed is op je zakelijke beslissingen.

Alles is goed. Het gaat er alleen maar om dat het in balans is. Dat je emoties niet de overhand nemen zowel positief als negatief wat eventueel de groei van je bedrijf in de weg staat.

Door bewust te zijn van je sterke punten en valkuilen, en door positief om te gaan met deze invloeden, kun je een gezonde financiële basis leggen voor de groei van je bedrijf en van jou als ondernemer. 

 

Zit naast jouw moneymindset ook je verkoopmindset je in de weg? Download dan mijn gratis training ‘Verkoopmindset’ en verkoop vol zelfvertrouwen.

Deel deze blog!

Vond je dit interessant?

Meld je dan aan voor mijn Pink Octotips!
 Elke week stuur ik je handige marketing- en ondernemerstips
om je bedrijf te laten groeien.

De trajecten van Pink Octopus

Social & Content marketing

Vergroot je online zichtbaarheid op een doelgerichte manier.

 • Bouw een solide basis voor je content
 • Creëer snel interessante content
 • Haal meer resultaat uit je inspanningen
 • Weet waar je je op moet richten
 • Altijd inspiratie voor content die je doelgroep interesseert
 • Bespaar tijd door een efficiënte aanpak
 • Krijg weer plezier in content maken

Vanaf 749,-

Starters
marketing

Bouw een solide marketingbasis voor jouw nieuwe bedrijf.

 • Eenvoudig stappenplan voor je marketing
 • Weet waarop te richten en wat resultaat oplevert
 • Maak jouw aanbod aansprekend
 • Weet wat jouw doelgroep nodig heeft
 • Laat branding voor je bedrijf werken
 • Kies de beste uitingen voor jouw bedrijf
 • Werk met vertrouwen aan marketing

Vanaf 999,-

Maatwerk
marketing

Professionaliseer je marketing en
laat je bedrijf groeien.
 • Weet wat wel en niet werkt in je marketing
 • Bespaar tijd en geld door focus op de juiste dingen
 • Professionaliseer met eenvoudige stappen
 • Online marketing &                     E-mailmarketing
 • Social media & Content marketing
 • Campagne- en productlanceringen
 • Huisstijl, Rebranding en Herpositionering

Prijs op aanvraag

Ga eenvoudig van likes naar leads

Pink-Octopus-Training-Content-Booster-Zet-in-5-simpele-stappen-je-content-voor-het-hele-jaar-klaar

In slechts een week staat jouw content 

voor het hele jaar klaar!

Normaal voor 99

Nu voor maar 27